Voor werkgevers

Werkgevers

Wij helpen je graag antwoord te vinden op jouw vragen over het vinden, behouden of opleiden van personeel. Ook met vragen over subsidie-mogelijkheden, wet- en regelgeving of sociaal ondernemen, kan je bij ons terecht.

Thema’s voor werkgevers

Sociaal en inclusief ondernemen

Vind jij dat ondernemen om meer draait dan alleen geld verdienen? Wil jij met jouw bedrijf bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke problemen? Ontdek hier hoe wij jou hierbij kunnen helpen.

Ondersteuning werknemers

Sommige medewerkers of collega’s met een arbeidsbeperking hebben wat extra aandacht of hulp nodig op de werkvloer. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden.

Regelingen en subsidies

Vragen over loonbetalingen of verzekeringen? We hebben hier een en ander voor jou op een rij gezet.

Regio in beeld

Hoe ziet onze arbeidsmarkt eruit? Wilt u weten wat er op de arbeidsmarkt speelt in uw regio? Waar liggen de kansen? Wat is het aantal vacatures? Onze netwerkpartner UWV brengt per de arbeidsmarkt in beeld met verschillende interactieve dashboards.

Oudere werknemers

Voor 50+’ers is het soms moeilijk om (weer) aan het werk te komen. Afhankelijk van de situatie van de (potentiële) werknemer, kan je als werkgever aanspraak maken op een aantal financiële regelingen.

Banenafspraak

Vanuit de (Rijks)overheid zijn er verschillende verzekeringen en subsidiemogelijkheden om een werkgever te ondersteunen om (toch) een medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen of houden.

Ik ben jonger dan 27 jaar

Best een aantal jongeren zitten thuis, zonder werk of opleiding (te volgen). Er zijn verschillende redenen dat zij thuis zitten, bijvoorbeeld na een verkeerde loopbaan- of studiekeuze.

Leren in de praktijk

Op zoek naar om- of bijscholing? En wil je graag werk en leren combineren? Hier zijn verschillende mogelijkheden voor.

Match Events

Als werkgever of intermediair op zoek naar nieuwe medewerkers? Meer weten over opleidingsmogelijkheden of in voor een nieuwe baan? Neem dan deel aan een van onze events.

Ik ben nieuw in Nederland

Statushouder en op zoek naar werk? Of wil je als werkgever statushouders een kans geven? Wij kunnen helpen.

Ondersteuning Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ)

Werk draagt in de meeste gevallen bij aan het herstel en is dus goed voor mensen met een psychische aandoening. Hier vind je meer informatie om deze mensen (verder) te helpen.

Kennis Events

Ben jij werkgever en wil jij je laten inspireren hoe jij anders kan kijken naar jouw werving? Kom dan naar een van onze ‘Kennis Events’.
Voor werkgevers

Thema

Sociaal Ondernemen Werkt Event

De Eijk Groep, VELUWE65PLUS en Mado’s Amigos mogen zich in verschillende categorieën de meest sociaal ondernemende werkgevers 2023 van de arbeidsmarktregio Stedendriehoek & Noordwest Veluwe noemen. Dit werd donderdagavond 9 november 2023 bekend gemaakt tijdens ons Sociaal Ondernemen Werkt-event. Het evenement vond plaats in congrescentrum Bouw & Infra in Harderwijk.

Lees verder
Voor werkgevers

Jobcoachvouchers

Neem je iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst, dan kan het zijn dat die persoon (extra) begeleiding of coaching nodig heeft. Het betreft medewerkers met relatief korte afstand hebben tot de arbeidsmarkt en géén indicatie hebben voor het doelgroepregister.

Meer informatie over de jobcoachvouchers

Wat anderen ervaren hebben

Alle succesverhalen
Foto: Marleen Dalhuijsen

‘Kijken naar wat wel kan’

Berry Schouten is jobcoach bij Bouwmensen Apeldoorn. ‘Zelf ben ik ooit ook gestart in de bouw, maar twee kapotte schouders later was het ook voor mij tijd voor iets anders.’ Lees verder
De gemotiveerde Bilal uit Syrie groeit binnen Arriva door naar buschauffeur

De gemotiveerde Bilal uit Syrie groeit binnen Arriva door naar buschauffeur

Bilal komt uit Syrie. Bij Arriva start Bilal als chauffeur op een servicelijn in Lochem. Op een 8 persoonsbus kon hij… Lees verder
Van passie en talent naar passend werk voor ondernemer Mohammed

Van passie en talent naar passend werk voor ondernemer Mohammed

Mohammed kwam vier jaar geleden van Syrië naar Nederland. “Kleding maken dat is al 13 jaar mijn passie en talent,” vertelt hij. Lees verder

Toolbox voor werkgevers

Het laatste nieuws

Versterken en verbinden lokale initiatieven aanpak jeugdwerkloosheid

Versterken en verbinden lokale initiatieven aanpak jeugdwerkloosheid

Werkcentrum VeluweStedendriehoek stelt een regeling beschikbaar voor initiatieven die jeugdwerkloosheid bestrijden binnen de arbeidsmarktregio VeluweStedendriehoek.  Om jongeren meer kansen te…
Samen stappen maken met het Ontwikkelpad Kinderopvang

Samen stappen maken met het Ontwikkelpad Kinderopvang

Woensdag 12 juni van 9.15 – 14.00 uur, Kok Experience, HarderwijkKom je ook?De kinderopvangsector kampt met grote personeelstekorten. Voor veel…
Werkcentrum VeluweStedendriehoek, voor alle vragen over werk

Werkcentrum VeluweStedendriehoek, voor alle vragen over werk

Werkcentrum VeluweStedendriehoek, dit is per woensdag 3 januari de nieuwe naam van netwerkorganisatie FactorWerk. Het Werkcentrum VeluweStedendriehoek blijft de centrale plek voor iedereen die vragen heeft over werk

Binnenkort

18 apr

Informatie Bijeenkomst: Shop Your Job

23 mei

HARRIE training

23 mei

Inspiratie Dag: UWV en Werkcentrum VeluweStedendriehoek

12 jun

Informatie bijeenkomst: Ontwikkelpad Kinderopvang

20 jun

Kennis Event: Kennissessie SROI en PSO

Volledige agenda

Kom in contact

Voor alle vragen over werk

Je kunt bij ons aankloppen voor als je op zoek bent naar een (andere) baan. En ook als je een tijdje niet meer gewerkt hebt en op weg geholpen wil worden. Of als je een andere opleiding wil gaan doen niet weet wat bij je past.