Regelingen en subsidies

Overzicht thema's

Regelingen en subsidies

De (Rijks)overheid kan (financiële) hulp en ondersteuning bieden, wanneer je investeert in jouw werknemers. Ook is er hulp, wanneer je personeel aanneemt met een 'afstand tot de arbeidsmarkt'.

Tegemoetkoming investeren in kennis medewerkers

Investeren in kennis voor jouw werknemers loont, maar daar zijn uiteraard kosten aan verbonden. Om hierin tegemoet te komen zijn er verschillende financiële regelingen. Er zijn regelingen voor zowel werkgevers, werknemers en werkzoekenden. Onze collega’s van het Leerwerkloket Stedenvierkant hebben een en ander overzichtelijk gemaakt.

Tegemoetkoming werknemer met afstand tot arbeidsmarkt

Neemt u een werkzoekende met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst? Dan kan je in aanmerking komen voor aantrekkelijke subsidies en regelingen. Afhankelijk van de uitkering die jouw (nieuwe) werknemer krijgt, zijn er verschillende voordelen en regelingen waar u gebruik van kunt maken. Je kan bijvoorbeeld ondersteuning krijgen bij een proefplaatsing of jobcoaching. Onze collega’s van het UWV bieden verschillende mogelijkheden.

Dennis: dé werkgevers instrumentengids

Dennis is hét digitale platform voor adviseurs van arbeidsmarktregio’s die, samen met (potentiële) werkgevers, werken aan bemiddeling van werkzoekenden. Adviseurs en werkgevers kunnen in Dennis op een snelle en eenvoudige manier instrumenten en leerwerktrajecten bekijken en delen. Het combineert zowel de lokale en regionale instrumenten als de landelijke instrumenten.

Wij helpen je verder

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem dan contact op met onze collega.

Mariska de Haan

Adviseur Leren en werken, LeerwerkLoket

Veelgestelde vragen

  • Wat is de loonkostensubsidie?

     De loonkostensubsidie vergoedt het verschil tussen loonwaarde en minimumloon. Het is bedoeld voor werknemers die vallen onder de doelgroep van de banenafspraak. 

Kom in contact

Voor alle vragen over werk

Je kunt bij ons aankloppen voor als je op zoek bent naar een (andere) baan. En ook als je een tijdje niet meer gewerkt hebt en op weg geholpen wil worden. Of als je een andere opleiding wil gaan doen niet weet wat bij je past.