Advies en begeleiding aan werkgevers

Overzicht thema's

Advies en begeleiding

Het WerkgeversServicepunt (WSP) VeluweStedendriehoek geeft werkgevers persoonlijk en kosteloos advies over inclusief ondernemen. Wij ondersteunen werkgevers bij de werving en selectie van personeel met afstand tot de arbeidsmarkt. Ook kunnen zij bij ons terecht voor advies op het gebied van mobiliteit en scholing van personeel. Hiermee willen wij bijdragen aan het creëren van kansen voor mensen die om verschillende redenen moeizaam de weg naar werk vinden.

Tegemoetkoming werknemer met afstand tot arbeidsmarkt

Neemt u een werkzoekende met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst? Dan kan je in aanmerking komen voor aantrekkelijke subsidies en regelingen. Afhankelijk van de uitkering die jouw (nieuwe) werknemer krijgt, zijn er verschillende voordelen en regelingen waar u gebruik van kunt maken. Je kan bijvoorbeeld ondersteuning krijgen bij een proefplaatsing of jobcoaching. Onze collega’s van de werkgeversdienstverlening UWV en gemeente bieden verschillende mogelijkheden. Voor meer informatie over regelingen met werknemers met uitkering, zie ook website UWV.

Tegemoetkoming werknemer met afstand tot arbeidsmarkt

Investeren in kennis voor jouw werknemers loont, maar daar zijn uiteraard kosten aan verbonden. Om hierin tegemoet te komen zijn er verschillende financiële regelingen. Er zijn regelingen voor zowel werkgevers, werknemers en werkzoekenden. Onze collega’s van het Leerwerkloket Stedenvierkant hebben een en ander overzichtelijk gemaakt.

Dennis: dé werkgevers instrumentengids

Dennis is hét digitale platform voor adviseurs van arbeidsmarktregio’s die, samen met (potentiële) werkgevers, werken aan bemiddeling van werkzoekenden. Adviseurs en werkgevers kunnen in Dennis op een snelle en eenvoudige manier instrumenten en leerwerktrajecten bekijken en delen. Het combineert zowel de lokale en regionale instrumenten als de landelijke instrumenten.

Wij helpen je verder

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem dan contact op met onze collega.

Mariska de Haan

Adviseur Leren en werken, LeerwerkLoket

Veelgestelde vragen

  • Wat is de loonkostensubsidie?

     De loonkostensubsidie vergoedt het verschil tussen loonwaarde en minimumloon. Het is bedoeld voor werknemers die vallen onder de doelgroep van de banenafspraak. 

Kom in contact

Voor alle vragen over werk

Je kunt bij ons aankloppen voor als je op zoek bent naar een (andere) baan. En ook als je een tijdje niet meer gewerkt hebt en op weg geholpen wil worden. Of als je een andere opleiding wil gaan doen niet weet wat bij je past.