Ondersteuning Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ)

Overzicht thema’s

Ondersteuning Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ)

Werk draagt in de meeste gevallen bij aan het herstel en is dus goed voor mensen met een psychische aandoening. Hier vind je meer informatie om deze mensen (verder) te helpen. Ook vind je hier informatie voor mensen die zich bevinden op het snijvlak de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en de Participatiewet.

Jobcoach Vouchers GGZ

Er zijn jobcoach vouchers speciaal voor de GGZ (Geestelijke Gezondheidszorg) beschikbaar. Deze vouchers, ter waarde van € 1600,- incl. BTW, zijn een tegemoetkoming in de kosten voor ondersteuning van werkzoekenden met een psychische kwetsbaarheid en die géén indicatie hebben voor het doelgroepenregister. Consulenten, klantmanagers en/of trajectregisseurs van gemeenten of leer/werkbedrijven kunnen een voucher aanvragen.

Care & Work

Onze collega’s van de Inclusief Groep hebben een speciale WMO-afdeling; Care & Work. Er is een beweging ontstaan om de wereld van arbeidsmatige dagbesteding én die van betaalde arbeid dichter bij elkaar te brengen. Door samen te werken met diverse zorginstellingen bundelen zij hun kennis en expertise en worden deze twee werelden samengebracht op de WMO-afdeling Care & Work. Hier werken de kandidaten binnen een veilig ontwikkelklimaat, waarbij oog en aandacht is voor de verschillende leefgebieden. Vandaar uit kunnen stappen worden gezet richting werk.

De routekaart psychische aandoeningen en werk

Deze routekaart is met name gemaakt om GGZ- en Werk- & Inkomensprofessionals te helpen beter samen te werken.

Wij helpen je verder

Wil je meer informatie over ondersteuning aan collega’s met psychische problemen? Neem contact op met onze collega’s.

Erna Derksen

Monique Kusters

Projectondersteuner Werkcentrum VeluweStedendriehoek

Veelgestelde vragen

  • Wat is het doelgroepregister?

    In het doelgroepregister staan mensen met een arbeidsbeperking. Zij hebben vaak moeite een baan te vinden. Het gaat om mensen met een lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap

  • Hoe kom je in het doelgroepregister?

    In het doelgroepregister staan mensen met een arbeidsbeperking. Zij kunnen een ‘Beoordeling werken met een voorziening’  aanvragen bij het UWV of een ‘Beoordeling arbeidsvermogen aanvragen’ bij het UWV.

Kom in contact

Voor alle vragen over werk

Je kunt bij ons aankloppen voor als je op zoek bent naar een (andere) baan. En ook als je een tijdje niet meer gewerkt hebt en op weg geholpen wil worden. Of als je een andere opleiding wil gaan doen niet weet wat bij je past.