Banenafspraak

Overzicht thema's

Banenafspraak

Vanuit de (Rijks)overheid zijn er verschillende verzekeringen en subsidiemogelijkheden om een werkgever te ondersteunen om (toch) een medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen of houden.

Spoorboekje Banenafspraak

Dit Spoorboek is, door SBCM en Cedris, ontwikkeld voor werkgevers, die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst willen nemen. Het biedt een overzicht van de beschikbare voorzieningen en subsidieregelingen, inclusief tips om daarvan gebruik te maken.

Dashboard Banenafspraak

Het dashboard Banenafspraak van het UWV toont de kerncijfers banenafspraak. Deze cijfers worden ieder kwartaal geüpdatet.

No-riskpolis

Wanneer je iemand in dienst heeft die valt onder de banenafspraak, kan je bij ziekte een tegemoetkoming krijgen voor het doorbetaalde loon, ongeacht de ziekteoorzaak. Je kan dan een beroep doen op de no-riskpolis.

Loondispensatie

Wanneer je een werknemer met een Wajong-uitkering in dienst neemt, maak je wellicht aanspraak op loondispensatie.

Loonkostensubsidie

Wanneer je een werknemer in dienst neemt die niet in staat is het wettelijk minimumloon te verdienen, maak je wellicht aanspraak op een loonkostensubsidie.

Wij helpen je verder

Heb je een vraag? Neem dan contact met op met onze collega.

Marjorie Scholten

Loopbaanadviseur, KonnecteD

Tjitske Veenstra

RMT adviseur regio Ermelo, Harderwijk, Putten, Zeewolde

Sandra van den Breemen

RMT adviseur, omgeving Zutphen

Veelgestelde vragen

  • Wat is de loonkostensubsidie?

     De loonkostensubsidie vergoedt het verschil tussen loonwaarde en minimumloon. Het is bedoeld voor werknemers die vallen onder de doelgroep van de banenafspraak. 

Kom in contact

Voor alle vragen over werk

Je kunt bij ons aankloppen voor als je op zoek bent naar een (andere) baan. En ook als je een tijdje niet meer gewerkt hebt en op weg geholpen wil worden. Of als je een andere opleiding wil gaan doen niet weet wat bij je past.