Ik ben nieuw in Nederland

Overzicht thema's

Ik ben nieuw in Nederland

Ben je nieuw in Nederland of statushouder en op zoek naar werk? Of wil je als werkgever statushouders een kans geven? Wij kunnen helpen.

Aanbod voor nieuwkomers en statushouders

Er zijn veel regelingen waar je als nieuwkomer of statushouder te maken mee kan krijgen. Onze collega’s van leer-/werkbedrijven begeleiden veel nieuwkomers en statushouders op weg naar werk. Wil je weten wat de leerwerkbedrijven voor je kunnen betekenen, zie hieronder:

Inclusief Groep, begeleid heel veel statushouders en heeft statushouders in dienst. Op uitnodiging van het ministerie van Sociale Zaken participeren de Inclusief Groep ook in het Lerend Netwerk Statushouders.

Wij helpen je verder

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem dan contact op met onze collega’s.

Machalina van Dijk

Projectcoördinator RMT

Irma te Brake

Coördinator WerkgeversServicePunt VeluweStedendriehoek

Monique Kusters

Projectondersteuner Werkcentrum VeluweStedendriehoek

Veelgestelde vragen

  • Wanneer mogen statushouders werken?

    Statushouders hebben dezelfde rechten en plichten als Nederlanders en mogen volledig werken. Asielzoekers zonder verblijfsvergunning mogen 24 weken per jaar betaald werken. Werkgevers moeten een tewerkstellingsvergunning (TWV) hebben voor het in dienst nemen van asielzoekers.

Kom in contact

Voor alle vragen over werk

Je kunt bij ons aankloppen voor als je op zoek bent naar een (andere) baan. En ook als je een tijdje niet meer gewerkt hebt en op weg geholpen wil worden. Of als je een andere opleiding wil gaan doen niet weet wat bij je past.