Ondersteuning werknemers

Overzicht thema's

Ondersteuning werknemers

Sommige medewerkers of collega’s met een arbeidsbeperking hebben wat extra aandacht of hulp nodig op de werkvloer. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden.

Werk/leerbedrijven

Om werkgevers uit onze arbeidsmarktregio optimaal te kunnen ondersteunen, werken wij samen met de werk/leerbedrijven Inclusief Groep, GelreWerkt!, KonnecteD en Lucrato. Werkgevers kunnen onder meer bij hen terecht met hun vragen over en ondersteuning bij sociaal ondernemen en inclusief werkgeverschap.

HARRIE-training

HARRIE is bedacht door CNV Jongeren en in samenwerking met Enspiratie doorontwikkeld tot een begrip op de werkvloer. De HARRIE-training is mede mogelijk gemaakt door support van het UWV, Instituut Gak en Vilans. HARRIE staat voor Hulpvaardig; Alert; Realistisch; Rustig; Instruerend en Eerlijk. Uit onderzoek van CNV Jongeren en Vilans blijkt dat de kans op succesvol participeren op de werkvloer aanzienlijk wordt verhoogd wanneer de collega/werknemer met een arbeidsbeperking wordt ondersteund door een Harrie.

Jobcoachvouchers

Wanneer je iemand met een arbeidsbeperking in dienst neemt, kan je gebruikmaken van een gecertificeerde jobcoach. Deze zorgt ervoor dat het maximale uit de werkrelatie wordt gehaald. De jobcoach is er in eerste instantie voor uw werknemer en begeleidt hem of haar in de taken op de werkplek.

Ondersteuning Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ)

Werk draagt in de meeste gevallen bij aan het herstel en is dus goed voor mensen met een psychische aandoening. Hier vind je meer informatie om deze mensen (verder) te helpen. Ook vind je hier informatie voor mensen die zich bevinden op het snijvlak de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en de Participatiewet.

Wij helpen je verder

Heb je een vraag? Neem dan contact met op met onze collega.

Monique Kusters

Projectondersteuner Werkcentrum VeluweStedendriehoek

Irma te Brake

Coördinator WerkgeversServicePunt VeluweStedendriehoek

Veelgestelde vragen

  • Wat is het WerkgeversServicePunt?

    Het WerkgeversServicepunt (WSP) VeluweStedendriehoek geeft werkgevers persoonlijk en kosteloos advies over inclusief ondernemen. Wij ondersteunen werkgevers bij de werving en selectie van personeel met afstand tot de arbeidsmarkt. Ook kunnen zij bij ons terecht voor advies op het gebied van mobiliteit en scholing van personeel.

Kom in contact

Voor alle vragen over werk

Je kunt bij ons aankloppen voor als je op zoek bent naar een (andere) baan. En ook als je een tijdje niet meer gewerkt hebt en op weg geholpen wil worden. Of als je een andere opleiding wil gaan doen niet weet wat bij je past.