Oudere werknemers

Overzicht thema's

Oudere werknemers

Voor 50+’ers is het soms moeilijk om (weer) aan het werk te komen. Afhankelijk van de situatie van de (potentiële) werknemer (zoals welke uitkering, leeftijd, zicht op werk, duur van de werkloosheid), kan je als werkgever aanspraak maken op een aantal financiële regelingen. Deze bieden de mogelijkheid om deze oudere werknemer wellicht toch een kans te geven.

Proefplaatsing

De (potentiële) werknemer komt maximaal twee maanden op proef werken mét behoud van uitkering.

Werken met behoud van uitkering

De (potentiële) werknemer heeft een bijstandsuitkering. De gemeente waar de werknemer woont, moet toestemming geven voor een specifieke situatie, zoals proefplaatsing of werkstage.

Meer informatie via de desbetreffende gemeente.

Loonkostensubsidie

Via de gemeente waar de (potentiële) werknemer woont is (wellicht). Tijdelijke loonkostensubsidie’ aan te vragen. Dit kan wanneer de werknemer een bijstandsuitkering ontvangt.

Meer informatie via de desbetreffende gemeente.

Loonkostenvoordeel

Dit is een jaarlijkse fiscale tegemoetkoming voor jou als werkgever, wanneer je een (werkloze) werknemer met een uitkering van 56 jaar of ouder in dienst neemt of houdt.

Interessante websites

subsidiecalculator.nl
Deze online subsidiecalculator presenteert regelingen en subsidies voor een nieuwe medewerker of recent in dienst getreden. Naast de hoogte van de bedragen geeft de calculator achtergrondinformatie over de subsidies en regelingen en de te ondernemen acties.

Wij helpen je verder

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.

Secretariaat Werkcentrum VeluweStedendriehoek

Veelgestelde vragen

  • Waarvoor kan ik terecht bij het Werkcentrum?

    Of je nou op zoek bent naar een (andere) baan, op zoek bent naar een passende opleiding, vragen hebt over jouw personeel of dat je sociaal wilt gaan ondernemen. Wij zijn er voor jou met ondersteuning, advies en inspiratie.

  • Wat is de loonkostensubsidie?

     De loonkostensubsidie vergoedt het verschil tussen loonwaarde en minimumloon. Het is bedoeld voor werknemers die vallen onder de doelgroep van de banenafspraak. 

Kom in contact

Voor alle vragen over werk

Je kunt bij ons aankloppen voor als je op zoek bent naar een (andere) baan. En ook als je een tijdje niet meer gewerkt hebt en op weg geholpen wil worden. Of als je een andere opleiding wil gaan doen niet weet wat bij je past.