Van passie en talent naar passend werk voor ondernemer Mohammed

Van passie en talent naar passend werk voor ondernemer Mohammed

Mohammed ondernemer pur sang

Het is bij Naaiatelier de Naald in Apeldoorn een komen en gaan van klanten die kleding versteld willen hebben. Mohammed kan het allemaal maken. Omdat het door de coronacrisis rustig was in zijn zaak, maakt hij nu ook mondkapjes.

Mohammed kwam vier jaar geleden van Syrië naar Nederland. “Kleding maken dat is al 13 jaar mijn passie en talent,” vertelt hij. Bij Lucrato leerde consulent Ilse, Matcher Statushouders hem kennen: “In de periode dat wij elkaar leerden kennen zat Mohammed bij de training Sterk naar Werk en ik haakte aan om hem te helpen passend werk te vinden. Dat was geen makkelijke weg. Net op het moment dat Mohammed besloot een andere richting in te slaan, kreeg hij de kans om dit atelier over te nemen,” vertelt Ilse. “Het contact met de klanten en Nederlands spreken gaat me goed af. Ik was net van start gegaan toen in maart de Coronacrisis begon. Ik kon niets doen, maar ik moest door. Ik had geen inkomen. Ik wilde geen uitkering of dicht.

Toen kwam de buurvrouw met een idee: Waarom ga je geen mondkapjes maken?

Kom in contact

Voor alle vragen over werk

Je kunt bij ons aankloppen voor als je op zoek bent naar een (andere) baan. En ook als je een tijdje niet meer gewerkt hebt en op weg geholpen wil worden. Of als je een andere opleiding wil gaan doen niet weet wat bij je past.