Ik ben jonger dan 27 jaar

Overzicht thema's

Jongeren

Best een aantal jongeren zitten thuis, zonder werk of opleiding (te volgen). Er zijn verschillende redenen dat zij thuis zitten, bijvoorbeeld na een verkeerde loopbaan- of studiekeuze. Denk verder ook aan gebrek aan kennis van de (vervolg)mogelijkheden, hun thuissituatie of gebrek aan motivatie, omdat thuisblijven simpelweg aantrekkelijker lijkt. In onze regio is er veel aanbod in werk en (om)scholing voor jongeren, maar dan moeten zij hiervan wel op de hoogte of gemotiveerd voor zijn.

Stimuleringsvouchers voor jongeren

Om jongeren meer kansen te bieden op scholing en/of werk worden vanuit de aanpak jeugdwerkloosheid vouchers ter waarde van €10.000,- beschikbaar gesteld. De vouchers kunnen ingezet worden voor projecten die bijdragen aan het activeren, in beeld krijgen of kwalificeren van jongeren. Partijen binnen de arbeidsmarktregio kunnen, in samenwerking met één van de netwerkpartners, een aanvraag doen. Per aanvrager zijn maximaal twee vouchers beschikbaar.

Wil jij sparren over jouw toekomst?

Wij bieden jongeren tot 27 jaar de kans om met een jongerencoach in contact te komen. Doel is dat de jongere en de coach sparren over de toekomstplannen van de jongere.

Ontwikkeltrajecten voor jongeren

Ben je op zoek naar ontwikkeltrajecten voor jongeren? Onze collega’s van de Inclusief Groep werkten nauw samen met opleidingsinstanties en scholen. Zo kunnen zij trajecten voor jongeren op maat aanbieden. Hun jongerencoach gaat graag met je in gesprek om je te adviseren welk traject het beste past bij de desbetreffende jongeren. Klik voor meer informatie op de website van de Inclusief Groep.

Wij helpen je verder

Heb je een vraag? Neem dan contact met op met onze collega.

Niels Ooms

Coördinator jongerenaanpak

Jessica van Asselt

Projectondersteuner Werkcentrum VeluweStedendriehoek

Veelgestelde vragen

  • Hoe groot is de jeugdwerkloosheid in Nederland?

    Volgens het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) heeft 7,6% van de Nederlandse jongeren tussen de 15 en 25 geen werk. Voor jongeren zonder papier (startkwalificatie) is dit 10,1% (cijfers 2022). Voor de meest recente cijfers, zie de site van het NJi.

Kom in contact

Voor alle vragen over werk

Je kunt bij ons aankloppen voor als je op zoek bent naar een (andere) baan. En ook als je een tijdje niet meer gewerkt hebt en op weg geholpen wil worden. Of als je een andere opleiding wil gaan doen niet weet wat bij je past.