Dennis ondersteunt arbeidsmarktregio’s

Dennis: dé werkgevers instrumentengids

Dennis is hét digitale platform voor adviseurs van arbeidsmarktregio’s die, samen met (potentiële) werkgevers, werken aan bemiddeling van werkzoekenden. Adviseurs en werkgevers kunnen in Dennis op een snelle en eenvoudige manier instrumenten en leerwerktrajecten bekijken en delen. Het combineert zowel de lokale en regionale instrumenten als de landelijke instrumenten.

Dennis ondersteunt arbeidsmarktregio’s

Arbeidsmarktregio’s hebben door de wet Suwi (structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen) de opdracht om instrumenten en processen transparant te maken voor werkgevers en waar mogelijk te harmoniseren. Dennis voorziet in deze behoefte.

Dennis is ontstaan vanuit de vernieuwde wet Suwi die geldt sinds 1 januari 2021. Arbeidsmarkregio’s zijn verplicht om instrumenten en processen transparant aan te bieden aan werkgevers. Dennis voorziet in deze behoefte. Professionals hebben via Dennis inzicht in alle lokale, regionale en landelijke instrumenten voor werkgeversdienstverlening. Doordat de instrumenten openbaar zijn, kunnen arbeidsmarktregio’s elkaars aanbod inzien en elkaar inspireren

Meer informatie over Dennis en de mogelijkheden die er worden geboden? Ga hier naar Dennis.