SROI Journaals

Geregeld maken wij een SROI Journaal. SROI (social return on investment) is een aanpak om meer werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en/of sociale impact te vergroten. Vanuit het Expertisecentrum Social Return kunnen we gemeenten begeleiden en adviseren bij hun SROI-trajecten. In de SROI Journaals kijken we geregeld terug op geslaagde voorbeelden van deze trajecten.

Eerste aflevering: het gemeentehuis in Twello

In deze eerste aflevering nemen wij een kijkje bij de gemeente Voorst en hun SROI-aanpak bij het verbouwen van het gemeentehuis in Twello.

Tweede aflevering: de Prestatieladder Socialer Ondernemen

In deze tweede aflevering staat de Prestatieladder Socialer Ondernemen, kortweg de PSO, centraal. Wij namen een kijkje bij de gemeente Heerde, bij kringloop winkel De Zaak van Ermelo en bij afvalverwerkingsbedrijf Circulus. Zij zijn de afgelopen periode allemaal (weer) ‘PSO-gecertificeerd’. Ook blikken we terug op het ImpactCafé in Apeldoorn.

Derde aflevering: het Sociaal Ondernemen Werkt-event 2023

In ons derde SROI Journaal blikken we terug op het Sociaal Ondernemen Werkt-event van donderdag 9 november 2023. En geven we een kijkje achter de schermen