Werkcentrum VeluweStedendriehoek, voor alle vragen over werk

Werkcentrum VeluweStedendriehoek, voor alle vragen over werk

Werkcentrum VeluweStedendriehoek, dit is per woensdag 3 januari de nieuwe naam van netwerkorganisatie FactorWerk. Het Werkcentrum VeluweStedendriehoek blijft de centrale plek voor iedereen die vragen heeft over werk. Of men nou op zoek is naar een (andere) baan, op zoek is naar een passende opleiding, vragen heeft over personeel of dat men sociaal wil gaan ondernemen. Het Werkcentrum ondersteunt, adviseert en inspireert hierbij.

De naamswijziging heeft als doel om meer helderheid te creëren in en de toegankelijk te vergroten van de dienstverlening aan werknemers, werkzoekenden en werkgevers. Het Werkcentrum VeluweStedendriehoek is ingericht als een (digitaal) loket. Hierdoor kunnen de samenwerkende partijen binnen het Werkcentrum de doelgroepen optimaal ondersteunen bij al hun werk- en scholinggerelateerde vragen.

Met de nieuwe naam van het Werkcentrum VeluweStedendriehoek wordt er ook alvast ingespeeld op de aankondiging vanuit het ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid (SZW) om in elk van de 35 arbeidsmarktregio’s in Nederland te komen tot regionale werkcentra.  

‘Eén loket’
Over de nieuwe naam zegt Sunita Biharie, voorzitter van het Werkcentrum en wethouder Werk & Inkomen van de gemeente Apeldoorn: ‘Een heldere naam en één loket, en dat is van belang. Hulp bij werkvragen werd nog te versnipperd aangeboden. Hierdoor zagen inwoners door de bomen het bos niet meer. Nu hebben we een naam die zegt waarvoor men bij ons terecht kan. Of je nou werkzoekende, werknemer of werkgever bent, waar ga je heen om antwoord te krijgen op jouw werkgerelateerde vragen? Inderdaad, naar het Werkcentrum.’