PSO Trede 3 voor ‘De Zaak van Ermelo’

Kringloopwinkel ‘De Zaak van Ermelo’ heeft de PSO Trede 3 en het PSO 30+ certificaat behaald. Dat betekent dat de kringloopwinkel voldoet aan de eisen van PSO Trede 3 én dat minimaal 30% van het personeelsbestand dat in dienst is, bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

‘De zaak van Ermelo’ maakt zich als leerwerkbedrijf sterk voor werkgelegenheid en een gezonder milieu. Zoals ze zelf zeggen: ‘Wij zijn voor de één een winkel om heerlijk te struinen en inspiratie op te doen, voor de ander een plek om te leren en persoonlijk te groeien. Een winkel van, voor én door iedereen!’

Bij het behalen van deze PSO Trede werd de ‘De Zaak van Ermelo’ ondersteund door PSO-adviseur Arjan de Graaf van de gemeente Putten en door het Expertisecentrum Social Return van FactorWerk. Het bijbehorende certificaat werd overhandigd door wethouder Sarath Hamstra van de gemeente Ermelo.

Over PSO
Deze Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een landelijk kwaliteitskeurmerk. Het geeft aan dat een organisatie een sociale werkgever is en bovengemiddeld bijdraagt aan de werkgelegenheid van mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Voor bedrijven met het PSO-certificaat vergoot het de kans op gunningen vanuit de overheid. Voor inwoners ontstaan er meer mogelijkheden voor werk. Bovendien kunnen bedrijven met een PSO-keurmerk deels voldoen aan de social return verplichting bij aanbestedingen.

Op de foto:
v.l.n.r.: Marc van Zanten (coördinator Expertisecentrum Social Return), Sarath Hamstra (wethouder gemeente Ermelo), Henk van Bruggen (directeur ‘De zaak van Ermelo’), Frieda van Bruggen (jobcoach ‘De zaak van Ermelo’), Arjan de Graaf (PSO-adviseur gemeente Putten)