Het SROI Journaal: het Sociaal Ondernemen Werkt-event 2023

Vandaag is het tijd voor ons derde SROI Journaal. SROI staat voor social return on investment. In deze derde aflevering geven we een blik achter de schermen van het Sociaal Ondernemen Werkt-event 2023. Deze vond plaats op donderdag 9 november in het Bouw & Infra Park. 

SROI is een aanpak om meer werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en/of sociale impact te vergroten. Vanuit ons Expertisecentrum Social Return kunnen we (overheids)organisaties begeleiden en adviseren bij hun SROI-trajecten. In het SROI Journaal kijken we geregeld terug op geslaagde voorbeelden van deze trajecten.

Maatschappelijke meerwaarde
Door het toepassen van social return op alle inkoop-en aanbestedingstrajecten van de gemeenten binnen onze arbeidsmarktregio, zorgen wij ervoor dat de investering, naast het ‘gewone’ rendement, ook een concrete sociale winst oplevert. Zo draagt inkopen en aanbesteden niet alleen bij aan het behalen van de organisatiedoelstellingen, maar ook aan het creëren van een maatschappelijke meerwaarde.