Gemeente Apeldoorn behaalt wederom PSO-certificaat

Gemeente Apeldoorn behaalt wederom PSO-certificaat

De gemeente Apeldoorn heeft voor de 5de keer het PSO (Prestatieladder Socialer Ondernemen)-certificaat behaalt. Jan Theo Hoefakker (PSO Nederland) overhandigde eind december het PSO-certificaat aan wethouder Peter Messerschmidt.

Apeldoorn kwam wederom uit op trede 3 van de PSO. Daarmee behoort de gemeente tot de top 10% van alle werkevers als het gaat om het bieden van werk aan mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.

De gemeente Apeldoorn is een van de 92 overheden in Oost-Nederland die het Convenant Uniformering Social Return heeft getekend. Dit convenant is onder andere tot stand gekomen door ons Expertisecentrum Social Return.

Over PSO

Deze prestatieladder is een landelijk kwaliteitskeurmerk. Het geeft aan dat een organisatie een sociale werkgever is en bovengemiddeld bijdraagt aan de werkgelegenheid van mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Voor bedrijven met het PSO-certificaat vergoot het de kans op gunningen vanuit de overheid. Voor inwoners ontstaan er meer mogelijkheden voor werk. Bovendien kunnen bedrijven met een PSO-keurmerk deels voldoen aan de social return verplichting bij aanbestedingen

Interesse in een PSO-certificering?
Ben jij een werkgever uit de arbeidsmarktregio Stedendriehoek & Noordwest Veluwe en geïnteresseerd in de PSO of de PSO-voucher? Neem dan contact op met factorwerk@apeldoorn.nl.