Circulus behaalt wederom trede 3 PSO

Circulus behaalt wederom trede 3 PSO

Afvalverwerkingsbedrijf Circulus uit Apeldoorn heeft sociaal ondernemen hoog in het vaandel staan. Begin januari 2023 heeft de organisatie wederom trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO).  Dat betekent dat Circulus nog steeds een bovengemiddelde bijdrage levert op het gebied van sociaal ondernemen. Op woensdag 29 maart reikte Jan Theo Hoefakker, directeur van PSO Nederland, het certificaat uit aan Esther Beusekamp, werkbegeleider van de nieuwe wasserij in Apeldoorn.

FactorWerk-collega Marc van Zanten, coördinator van ons Expertisecentrum Social Return, leverde een bijdrage aan het behalen van trede 3 door Circulus. Hij zegt hierover: ‘De transitie naar inclusiviteit gaat niet over één nacht ijs. Er staan nog te veel mensen langs de lijn die van waarde kunnen zijn. Circulus is een goed voorbeeld van een organisatie die serieus invulling geeft aan duurzaam sociaal ondernemen.’

PSO

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk van TNO. Onder regie van TNO wordt de PSO verder ontwikkeld, in nauwe samenwerking met de markt en diverse gremia. TNO laat zich daarbij adviseren door een Commissie van Deskundigen. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen. De Prestatieladder Socialer Ondernemen bestaat uit vier prestatieniveaus: van Aspirant-status tot en met trede 3.

Ook aan de slag met de prestatieladder? Neem dan contact met ons op: factorwerk@apeldoorn.nl.

Meer lezen? Circulus biedt kansen aan mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt