HARRIE training

15 februari 2024
Lucrato Apeldoorn

HARRIE training
Wanneer een werknemer met een arbeidsbeperking goed wordt ondersteund door een naaste collega, wordt de kans op succesvol functioneren op de werkvloer aanzienlijk verhoogd. Om deze reden heeft CNV Jongeren ‘HARRIE’ in het leven geroepen.

Over HARRIE
Mensen met een arbeidsbeperking, die willen participeren in de arbeidsmarkt, zijn er genoeg. Het is echter niet zo gemakkelijk om een duurzame arbeidsrelatie te onderhouden. Het hebben van een collega-werknemer op de werkvloer die de werknemer begeleidt, en positieve invloed heeft op de arbeidsrelatie.

Deze collega-werknemer en/of leidinggevende moet over bepaalde kwaliteiten beschikken:

HARRIE begeleidt de werknemer met een arbeidsbeperking op de werkvloer.
HARRIE is het directe aanspreekpunt op de werkvloer voor de werknemer met een arbeidsbeperking.
HARRIE is het aanspreekpunt over de werknemer met een arbeidsbeperking voor de leidinggevende, het team en voor externen.

Waarom een HARRIE Voucher
Doel van de HARRIE-voucher is dat meer werknemers een HARRIE-training gaan volgen, waardoor zij meer vaardigheden krijgen om mensen met een arbeidsbeperking te begeleiden.

Dit moet het in dienst nemen en houden van mensen met een arbeidsbeperking vergemakkelijken, waardoor het aantal duurzame plaatsingen ook toeneemt. Dit laatste draagt bij aan het realiseren van de Banenafspraak.

Een HARRIE-Voucher aanvragen data 2024
Werkcentrum VeluweStedendriehoek heeft vouchers beschikbaar voor werkgevers die één of meer van hun medewerkers de training ‘Ik ben Harrie’ willen aanbieden (bij meerdere aanmeldingen wordt 1 aanmelding vergoed door Werkcentrum VeluweStedendriehoek)
In afstemming met CNV-jongeren zijn voor 2024 data vastgelegd voor zogenaamde incompany-trainingen. Aanvragen lopen via de leerwerkbedrijven/ accountmanagers Werkgeversservicepunt.

De tweedaagse trainingen zijn gepland op volgende data:

  • 15 februari en 14 maart Lucrato Apeldoorn
  • 23 mei en 20 juni Konnected Deventer
  • 8 oktober en 5 november Inclusiefgroep Harderwijk

De HARRIE training
In twee dagen leert de collega-werknemer zich ontwikkelen in de begeleiding van mensen met een arbeidsbeperking. Dit kan er ook toe bijdragen dat de werkgever sneller zelf de begeleiding kan doen, waardoor inzet van een externe jobcoach kan worden beperkt. Waar nodig en passend is een combinatie van de interne HARRIE en inzet van een externe jobcoach uiteraard mogelijk. Doelstelling blijft dat uiteindelijk u als werkgever zo snel mogelijk zelf in staat bent om de begeleiding te doen.

De HARRIE-training wordt verzorgd door CNV Jongeren en aangeboden door Werkcentrum VeluweStedendriehoek. De kosten voor de eerste werknemer van de werkgever worden vergoed. Voor een volgende werknemer wordt € 495,- in rekening gebracht.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u mailen naar: werkcentrum@apeldoorn.nl