Maatwerktrajecten
Onze collega’s van werk-/leerbedrijf de Inclusief Groep bieden trajecten op maat voor de brede doelgroep vanuit de participatiewet. Hierbij richten zij zich op uitstroom naar betaalde arbeid. Daar waar dit niet mogelijk is, worden andere passende vormen van (arbeids)participatie gezocht. Binnen een traject is ruimte voor arbeidsonderzoek (in kaart brengen mogelijkheden en knelpunten gekoppeld aan passende uitstroomprofielen), ontwikkeling en training, coaching en bemiddeling naar werk. Ten aanzien van deze ‘Werkfit’ trajecten werkt de Inclusief Groep nauw samen met onze gemeenten, werkgevers, onderwijs en zorginstellingen.De professionals van Inclusief Groep beschikken over een brede expertise en voor bepaalde doelgroepen hebben we een specifiek aanbod ontwikkeld. Zie voor meer informatie de website van de Inclusief Groep.
Leren en werken werknemers
Werkgevers kunnen bij onze collega’s van het Leerwerkloket Stedenvierkant terecht voor algemene informatie en advies over leren en werken, het ontwikkelen van een leercultuur, leerwerktrajecten, etc.
Praktijkleren
Op zoek naar scholing of omscholing? Ons Regionaal Mobiliteitsteam (RMT) kan jou daarbij helpen. Wij zijn het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT) Stedendriehoek & Noordwest Veluwe. Wij staan voor je klaar om je advies te geven en je te helpen bij jouw zoektocht naar een eventuele nieuwe baan, voor scholing, loopbaanadvies, sollicitatietraining of praktijkleren. Ook kunnen we samen met jou kijken naar jouw talenten en kansen op de arbeidsmarkt.
Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op.
Ontwikkeltrajecten voor jongeren
Ben je op zoek naar ontwikkeltrajecten voor jongeren? Onze collega’s van de Inclusief Groep werkten nauw samen met opleidingsinstanties en scholen. Zo kunnen zij trajecten voor jongeren op maat aanbieden. Hun jongerencoach gaat graag met je in gesprek om je te adviseren welk traject het beste past bij de desbetreffende jongeren. Klik voor meer informatie op de website van de Inclusief Groep.
Om- of bijscholing in het mbo?
Onze collega’s van het SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) staan in het hart van het middelbaar beroepsonderwijs en het bedrijfsleven. Zij helpen studenten bij het vinden van de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan. Daardoor kunnen werkgevers beschikken over de vakmensen. die ze nodig hebben.
Meer informatie over de mogelijkheden die de SBB biedt op het gebied van om- en/of bijscholing vind je hier.
Veelgestelde vragen
-
Waarom praktijkleren?
Om- en bijscholen via praktijkleren verbetert de directe duurzame inzetbaarheid van werkenden en werkzoekenden op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers een mooie kans om nieuwe werknemers op te leiden of om eigen medewerkers bij te scholen. Op die manier kunnen werknemers zich een leven lang ontwikkelen.
-
Wat is praktijkleren?
Praktijkleren is een leerroute op maat. De student doorloopt een intensieve periode van werken en leren bij een erkend leerbedrijf. Omdat elke student andere voorkennis, ervaring en capaciteiten heeft, kent het opleidingstraject geen vaste duur.
Staat jouw vraag er niet tussen?
Kom in contact
Voor alle vragen over werk
Je kunt bij ons aankloppen voor als je op zoek bent naar een (andere) baan. En ook als je een tijdje niet meer gewerkt hebt en op weg geholpen wil worden. Of als je een andere opleiding wil gaan doen niet weet wat bij je past.