Kansrijk in de kinderopvang

Kansrijk in de kinderopvang

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wellicht is deze voor jou te vinden in de kinderopvang. In de kinderopvang lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen. Kinderen leren, beleven en spelen en zo ontdekken zij de wereld. Dit kunnen ze doen dankzij jou.

Werken in de kinderopvang?
Heb je vragen over hoe jij de (over)stap naar de kinderopvang kan maken? Neem dan contact met ons op via werkcentrum@apeldoorn.nl o.v.v. ‘Kansrijk in de kinderopvang’.

Dus wil jij bijvoorbeeld een opleiding starten tot pedagogisch medewerker, zoek je een (bij)baan in deze mooie sector of wil je wellicht een overstap maken naar de kinderopvang, neem dan vooral contact met ons op.

Landelijk tekort
De kinderopvang heeft nu al een landelijk tekort van 5.000 medewerkers. Dat aantal kan zelfs oplopen tot 29.000 in 2031. Dit komt doordat het aantal geboortes toeneemt, maar ook door het voornemen van het kabinet om vanaf 2025 voor alle werkende ouders 96% van het maximum uurtarief van de opvang te vergoeden. Ook in onze eigen regio Stedendriehoek en Noordwest Veluwe kampen we met een groot tekort aan medewerkers binnen de kinderopvang. Kortom, hier liggen kansen voor jou!

Over ons
Wij zijn het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT), onderdeel van het Werkcentrum VeluweStedendriehoek. Het RMT ondersteunt mensen die hun baan zijn verloren of dreigen kwijt te raken. Ook ondersteunen we die mensen die dit (extra) nodig hebben bij het vinden van werk, onder wie ook zelfstandig ondernemers en jongeren. Dit gebeurt via gratis begeleiding, loopbaanadvies, scholing of praktijkleren. Afhankelijk van de situatie wordt bekeken wat er nodig is om weer werk te vinden.

Wij helpen je verder

Vragen? Neem dan contact met op met onze collega.

Maren Zwijnenberg

Adviseur scholing, UWV

Anniek Wichers

Adviseur Werkgeversdiensten, UWV